Bio-Meyisun
Szépészeti kezelés új, korszerű módon
Arc-, nyak-, dekoltázs-szépítés bio-szálakkal, minden korosztály számára és nemcsak hölgyeknek...

 

 

Már a késő 30-as éveinkben azzal szembesülhetünk reggelente a tükörbe nézve: bőrünk öregedik. Tetszik vagy nem, elfogadjuk vagy nem, a tényt a tünetek igazolják: arcunkon apróbb ráncok jelennek megés a bőr helyenként megereszkedik. Az arc mimikai izomzatát élénkebben használó személyek esetében a kedvezőtlen jelenségek korábban láthatóak. Ha a plasztikai beavatkozás még nem indokolt, úgy a mostanáig alkalmazott eljárások közül a botox injekciók vagy a ráncfeltöltés állt rendelkezésre.Most azonban már elérhető egy eljárás, mely teljesen természetes módon, a bőr működését serkentve javítja az arc kontúrjait: az újdonságnak számító steril bio-felszívódó szálas kontúrozási eljárás. Ez a technika megemeli a lógó bőrt, visszaadja főleg az arc- vagy bármely testrész kontúrjait. Ideális tehát arc-liftingre, szemöldökemelésre, a nyak, az arc középső és alsó részének fiatalítására, de még a felkar, vagy más testrész lógó bőrét is karcsúbbá, feszesebbé tudja tenni.


Hogyan történik a kezelés: A kb.1-maximum 1 1/2 órás, helyi érzéstelenítéssel történő beavatkozás után 3-4 héttel kontrol vizsgálattal ellenőrizzük a hatást és az esetleges kisebb korrekciót is elvégezzük. Majd 1,5-2 év után kevesebb szállal megismételhető, de addig hatását folyamatosan fejti ki és 2 év elmúltával sem következik be látványos visszaesés a kezelt területen. A bio-felszívódó szálak hatása nem múlik el, mert intenzíven stimulálják a környező sejteket az első pillanattól fogva beültetés után a bőr epidermis rétegének minimális traumájával, a dermis rétegben koncentrálódva. Ennek hatására újabb rugalmas rostok és kollagén termelődik, mellyel a kezelt bőr kontúrozott lesz és fiatal/fiatalosabb marad. Felső korhatára nincs a beavatkozásnak. A problémás területekben történő könnyű alkalmazása a jellemző.


A kezelés során használt anyag: szövetbarát, antiallergén.A sebészetben régóta alkalmazott, felszívódó varratokhoz hasonló a bio- és antimikrobiális szálak "anti-aging" hatásúak. A beavatkozás PGA (poliglikolsav) multifil és PDO (polidioxanon), különböző hosszúságú, monofil, duplex, triplex vagy cox, screw tipusú (csavart, kettős spirál, fogazott) szálakkal történik igen vékony átmérőjű tű bevezetésével, a bőr típusának és a beavatkozást igénylő terület adottságainak megfelelően, természetesen adott személyre szabottan.


Mi is az a Bio-Meyisun?

Dél-koreai fejlesztés, PDO (polidioxanon) tartalmú, bio-felszívódó szál behúzásával t9rténő kezelés. A használt szál steril, biokompatibilis a szervezet szöveteivel, a szálak teljes mértékben lebomlanak. A terápia támogatja a kollagén-szintézist, növeli az izomtónust, megakadályozza a ráncok kialakulását (kollagén háló), stimulálja a SMAS réteget.A felszívódó szálak beültetése innovatív lépés az akupunktúrában, mégis megmarad a keleti hagyományos orvoslás ősi technikája.A kezelés során a bio-felszívódó szálakat igen vékony akupunktúrás tűk segítségével juttatjuk be a bőr epiderma - , sub - és izomrétegébe. A Meyisun tűk segítik az arc szöveteinek rendeződését, alkalmazásuk természetes immunválaszt vált ki. Felszívódás után a kollagén háló generálódik, ezáltal támaszként szolgálva a bőrnek, szöveteknek, megakadályozva a megereszkedést testen és arcon egyaránt. Zsírbontó hatása lévén, a test kontúrvonalai újraformálódnak. Növeli a bőr metabolizmusát, javítja a vérkeringést, és aktiválja a nyirok keringését.

 

A bio-felszívódó szálas kezelés hatásai a bőrre:

Kontúrozás - legyen szó arcvékonyításról, az ideális háromszögforma kialakításáról (A-ból V-t!), feszességét vesztett, és a zsírvesztés miatt is bekövetkező lógó bőrről az arc, nyak (toka is! ), mellek, has, fenék, combok és vádli területén is.Bőrmegújítás - a tű és a bio-szálak apró, mikro-sérüléseket okoznak a bőrben, melynek hatására fokozódik a saját sejtek termelődése, a kollagén szintézis, aminek eredményeképpen sokkal feszesebbé válik a bőr. A rugalmas rostok és a kollagén termelődésének beindításával a bőr megújul.


Gyakori kérdések:

Fájdalmas ez a beavatkozás?
Nem, helyi érzéstelenítéssel történik. a beavatkozás után kb. 1-2 napig minimális feszülést érez a páciens.


Mennyi ideig tart a hatása?
3-4 hét után kontrol vizsgálat során esetleges kis kiigazítás szükséges, de évekig tart a hatása.

Nem lép fel allergia? A kezeléshez használt szál szövetbarát, anti allergén.

Kiknek ajánljuk ezt a beavatkozást?
Azoknak ajánljuk a Meyisun bio-felszívódó szálas arc- és testkontúrozást, akik:
-nem szeretnének műtéten átesni,
-lóg a bőr az arcon, nyakon, felkaron, hason, deréktájon, csípon,
-arckontúrjukat szeretnék megváltoztatni,
-arckontúrjukat szeretnék fiatalítani természetes hatással,
-szemöldöküket szeretnék megemelni,
-eltüntetni, vagy csökkenteni szeretnék ráncaik számát és mélységét

A kezelés ára: 
A Bio-felszívódó szálakkal végzett arckontúrozás ára az alkalmazott szálak mennyiségétől és minőségétől is függ, amelyet előzetesen felmér az alkalmazó orvos és természetesen csakis a közös megállapodás alapján alkalmaz.

Mennyi idő alatt bomlanak le a behúzott szálak?Átlagosan 6 hónap alatt teljesen felszívódnak, az összetevők kiürülnek a szervezetből.

Milyen ellenjavallatok ismeretesek?
Mint amilyeneket általában a tűszúrásos kezeléseknél figyelhetünk meg:
-autoimmun megbetegedés,
-vérzékenység,
-terhesség és szoptatás,
-onkológiai és súlyos szomatikus betegségek,
-gyulladások a beavatkozás területén,
-hajlam a hipertrófiás és keloid hegesedésre

Szezonhoz kötődik az eljárás?Nem. Egész évben végezhető, és a bőr barnaságának nincs jelentősége.

Mennyi ideig tart a rehabilitáció?A kezelést követő rehabilitáció átlagosan egy hétig tart. Ez alatt az idő alatt árnikát és K vitamint tartalmazó krém (pl. Traumel-C) használatát javasoljuk, továbbá kerülendő a melegfürdő, gőzfürdő és szauna használat (tehát a kezelt bőrfelólet számára túl meleg környezet).A kezelés legtöbbször nem eredményez egyetlen kék foltot sem. Néha azonban mégis előfordul, hogy a bőrön apró kék foltok jelennek meg, amelyek kb. 10 napig tartanak.