Gyakran ismétlődő kérdések

Miként hat az akupunktúra?

A szervezet energiakeringését ösztönzi, annak egyensúlyba hozása a cél. Élénkíti a vérkeringést, hatékonyabb lesz a légzés, az agyműködés, segítségével lazíthatóak a szövetek, de csökkenthet gyulladást is, és feltöltheti a szerveket energiával. Hozzásegít a mélyebb, pihentetőbb alváshoz.


Fog-e fájni?

A legtöbb esetben nem. A tű behelyezése néha okozhat szúnyogcsípés-szerű pillanatnyi fájdalmat. A hatékonyabb kezelés érdekében célszerű előidézni egy húzó, zsibbadó, meleg érzést a tű környékén ("qi" azaz csi érzés), amely gyakran vándorolhat az akupunktúrás csatornán, de ez nem működik minden páciensnél.A kezelés mindettől függetlenül hatékony. Érzékenyebb egyéneknél a kezelés tű helyett lézersugárral is történhet.


Hány kezelés szükséges és milyen gyakorisággal?

Attól függ milyen régiek és mennyire összetettek a panaszok. Általában minél régebbiek, annál több kezelés szükséges. Újkeletű, néhány hete meglévő panaszoknál elég lehet 1-2 kezelés, több éves, évtizedes betegségnél vagy összetettebb esetben akár 4-5 kezelés indokolt, heti rendszerességgel, utána pedig további 5 kezelés, 3 hetente. A stabil, gyógyult állapot fenntartásához további évi néhány kezelés ajánlott.


Vannak-e otthoni teendők a kezelést követően?

Akupunktúrás teendők nincsenek, viszont érdemes megfogadni és betartani a kezelés alkalmával megbeszélt táplálkozási, fűszerezési, életmód és életvitelhez kapcsolódó javaslatokat, tanácsokat. Ez elősegíti a gyógyulás folyamatát és az egészség megőrzését.